Idræt i dagtimerne
22
22
23
23
22
21
22
22

Idræt i storkommune

Baggrund

Sundheds- og forebyggelsesudvalget i Vejle Kommune besluttede i efteråret 2007, at Idræt i dagtimerne skal tilbydes i den nye storkommune Vejle i samarbejde med bl.a. de lokale idrætsforeninger. Målet er at engagere frivillige ildsjæle til at hjælpe med at tilbyde idræt for alle i dagtimerne i lokalområderne - unge såvel som ældre. Fokus er især rettet mod mennesker, som ikke er aktive i den lokale idrætsforening i forvejen. Tilbuddet er altså for alle uanset niveau og tidligere erfaringer med idræt.

Idræt i dagtimerne i storkommunen er et samarbejde mellem Sundheds- og forebyggelsesudvalget i Vejle Kommune, Idræt i dagtimerne Vejle og de lokale foreninger.
 

Status

Idag tilbydes der "Idræt i dagtimerne" i samarbejde med bl.a. de lokale idrætsforeninger i hele Vejle kommune. De eksisterende byer har således været igennem en forankringsproces, der betyder, at de 10 byer er lokalt funderet og organiseret. Idræt i dagtimernes rolle i denne sammenhæng er derfor blevet, at yde konsulentbistand til de 10 byer når der er behov herfor. Derudover vil der også være mulighed for at modtage hjælp til opstart af nye lokale idrætstilbud.

Overordnet set er cirka 93 frivillige fra lokalområderne nu med til at tilbyde Idræt i dagtimerne i Give, Egtved, Børkop, Jelling, Thyregod, Bredsten, Nørup, Ødsted, Gadbjerg og Skibet. Tilsammen deltager over 900 mennesker i de lokale idrætstilbud. 

Se en samlet oversigt over byerne her

Hvordan det går de forskellige steder og andre specifikke oplysninger, kan du finde under de enkelte byer.